Opleiding & training jonge (dressuur-)paarden

Zadelmak maken, een IBOP-proef rijden, deelnemen aan jonge paarden competities zoals PAVO of Subli, uitbrengen in de reguliere dressuursport of trainen voor de verkoop. We bespreken graag met u uw wensen.

De opleiding start met het zadelmak maken op basis van rust en vertrouwen. Aan de longe wordt het paard eerst gehoorzaam gemaakt aan de stemhulpen. Na acceptatie van bit en singel trainen we door om het paard nageeflijk op eigen benen te laten lopen. In combinatie met de stemhulp is dit het moment om voorzichtig de eerste ervaringen onder het zadel op te doen. Dit alles gebeurt in de overdekte, voor het paard vertrouwde, longeercirkel zodat stress en het risico op gevaarlijke situaties beperkt worden. Als de ruiter in de longeercirkel zonder problemen in stap, draf en galop kan rijden gaan ze naar de buitenbaan om het paard daar verder op te leiden.

Na het zadelmak maken kunnen we uw paard verder opleiden zodat de hulpen van de ruiter beter bevestigd zijn. Voorbereiden op een IBOP-proef om het keur- of elitepredikaat te behalen en/of verder doortrainen en uitbrengen in bijvoorbeeld PAVO, Subli of andere jonge paarden competities behoort tot de mogelijkheden.