Keuringsklaar Maken

Een optimale voorbereiding is belangrijk om jouw paard goed voor te stellen tijdens de merrie- of hengstenkeuring.

Wij maken jouw merrie of hengst graag klaar voor de keuring. We zullen jouw paard eerst samen met jou beoordelen. Op basis van een reeële verwachting wordt het juiste traject bepaald richting de keuring.

De algehele conditie van het paard krijgt veel aandacht. Voeding speelt daarbij een belangrijke rol. In overleg met een voerspecialist wordt het rantsoen aangepast aan de conditie en hoeveelheid werk.

Er wordt op tijd met een vakkundige hoefsmid gekeken naar de stand van de voeten zodat eventuele correctie door middel van beslag mogelijk is.

De voorbereiding van de training start met het handmak maken van jouw paard zoals meelopen aan een touwtje, laten wennen aan de stapmolen, vastzetten op de poetsplaats.

Daarna start de training aan de longe. Eerst aan het halster en al snel daarna leert het paard het bit kennen. Gehoorzaam aan stemhulpen en wennen aan druk op het bit is ook meteen een goede voorbereiding voor het zadelmak maken. Afhankelijk van de sterke en zwakke punten van het paard wordt de training aan de longe verder opgebouwd met veel tempowisselingen, op eigen benen lopen met gebruik van het hele lichaam.

Ter voorbereiding op de keuring wordt er ook getraind aan de hand en wordt het vrij bewegen geoefend.

Tijdens de training richting keuring vinden wij het belangrijk dat je regelmatig meekijkt zodat we de voortgang kunnen bespreken en jouw paard optimaal kunnen voorstellen tijdens de keuring.